No dobes līdz šķīvim: virtuve, kur gatavot ar prieku
Diendienā gatavot maltīti paprāvai kompānijai nemaz nav tik sarežģīti, ja ir teicami aprīkota virtuve, kurā piederumi un izejvielas ir pa rokai. Šeit tāda virtuve ir, tāpēc šī mājokļa iemītnieki bauda garšīgas maltītes katru dienu.
Nepārspējamā kārtība
Ēdienreizes pagatavošana veicas daudz raitāk, ja visu var viegli pārskatīt un atrast. Dziļajās atvilktnēs stikla traukos rindojas sausās, beramās izejvielas, bet naži un citi galda piederumi saguluši seklākajās atvilktnēs tuvāk darba virsmai. Jo brīvāka darba virsma, jo vieglāk gatavot.
Sezonāla ēdienkarte
Pašu izaudzētos labumus var baudīt ne vien svaigus, bet arī saglabāt vēlākam laikam. Izvēlies piemērotāko metodi – vari marinēt, konservēt un dažas lietas pat kaltēt. Krājumus liec stikla traukos, marķē ar uzlīmēm, kas vēsta par saturu, un baudi vēl ilgi pēc sezonas beigām.
Liela saime – lieli katli un pannas
Lielā mājsaimniecībā ir svarīgi, lai visu nepieciešamo ēdiena apjomu var pagatavot vienā katlā vai pannā. Tāpat jāparūpējas par citiem atbilstoša izmēra traukiem. Sajūtot, kā smaržo pasta ar piedevām no sava mazdārziņa, mutē sariešas siekalas un esi gatavs visu iesākto nolikt malā, lai nekavējoties sēstos pie galda.
Visa pamatā – klasika
Balti trauki der gan romantiskām vakariņām, gan dienišķajām pusdienām. Kombinācijā ar ziediem un krāsaina stikla glāzēm, var radīt mājīgu, romantiski lauciniecisku noskaņu. Tieši tādu, kas piestāv vieglam pastas ēdienam.
Kas šodien neapēsts, tas rīt uz kārā zoba
Kopīga mājokļa priekšrocība ir darbu dalīšana – kamēr kāds mazgā traukus ar pašu gatavotu mazgāšanas līdzekli, cits tikmēr saliek neapēsto ēdienu caurspīdīgās pārtikas kārbās, ko uzglabā ledusskapī. Ir tikai viens jautājums: kuram paveiksies un kurš to visu rīt notiesās?