Varbūt jau esi dzirdējis par darba trijstūri – tas ir princips, kas palīdz virtuvē darboties ērti un droši. Tajā ir trīs galvenie pieturas punkti: izlietne, plīts un ledusskapis. Ja grasies iekārtot virtuvi no jauna, šie padomi var lieti noderēt.
Ar ko sākt?
Vispirms izdomā, kur atradīsies izlietne. Pēc tam ieplāno vietu plītij un ledusskapim. Tiem no izlietnes jābūt aptuveni vienādā attālumā. Šāds plānojums ir ne tikai drošs, bet arī efektīvs, jo gatavošanas laikā nebūs jāmēro pārāk daudz soļu.
Brīva vieta darbam
Virtuves darba virsmai jābūt pietiekami plašai, lai vari ērti gatavot visu, kas ienāk prātā.
Viss nepieciešamais pa rokai
Plānojot atvilktņu un skapīšu saturu, atceries par principu lietas turēt pēc iespējas tuvu tai vietai, kur tās izmantosi. Zona ap plīti ir īstā vieta kaltiem, pannām, vākiem un instrumentiem ēdiena apmaisīšanai. Ja turpat būs arī pārdomāti iekārtota garšvielu atvilktne, ēdiens būs vēl gardāks.